Arbetskläder och skyddsmaterial

Ingen vet riktigt vad man hade på sig under järnåldern, och det lilla man vet rör i princip högreståndsmänniskor. Det bästa är att tänka praktiskt. Du kommer att lera ned dig, alltså behöver du kläder som inte är så ömtåliga. Jag föreslår en enkel linnesärk med ärmar som går att kavla upp, en klänning i tunt ylle med kort ärm, en lite tjockare ylleklänning med lång ärm om vädret blir dåligt. Ett rejält förkläde, en stor sjal och en huvudduk som håller håret borta från ansiket. Har du inga tidsenliga skor finns det jätteenkla sandaler från tiden, Ludvig borde kunna tipsa om länkar annars har jag ett mönster jag kan skicka via post.
Använd gärna rutiga eller randiga ylletyger, blekt eller halvblekt linne.
Att sy sig ett par strumpor (eller två) är heller inte fel, eller varför inte nålbinda? Skyddsrockar eller inte. Ofräscht med egna kläder. Hur lätt är det att arbeta i skyddsrockar då? Sånna har vi bara vid dödsfall eller någon jätte epedemi av magsjuka. almedahl har också arbetskläder. jobbar på demensboende, ska nu börja få arbetskläder. Vi får inte annvända skyddsrockar längre utan ska använda engångs plastförkläden. Håller med om att det är ofrächt o använda sina vanliga kläder Nytt vårdjobb och rädd för att deras arbetskläder inte finns i min stora storlek.

Om det finns formella krav på särskild klädsel på jobbet. Eller om det är kläder som är arbetskläder som inte går att använda privat. Eller om det rör sig om skyddskläder. Då får man dra av arbetskläderna på skatten. Det är lite kluriga regler kring det där men ett kolla med skatteverket.

I så fall se till att beställa riktiga arbetskläder

Det finns speciella återförsäljare för såna kläder. Och spara sedan alla kvitton eftersom du kommer behöva dem nästa gång du deklarerar.

Jag är också kort och kraftig, jobbar inom vården. Tycker det är besvärligt med byxorna, bussarongen funkar bra. Antingen tar du en storlek mindre, i mitt fall xl och så har du ett skärp i midjan ( jag kan inte stänga knappen men de funkar på längden) . Eller så tar du nästa storlek, använder också skärp och kavlar upp dem i skärpet. Lycka till!

Är du intresserad utav tidig järnålder finns ju också möjligheten att sy sig en peplos, dock kan de bli lite dragiga i brösthöjd… Hur som helst har jag ett par fibulor att låna ut om du behöver. De har ju anställt dig, de vet att du är stor. Om de själva inte frågat efter din storlek inför starten så skulle jag utgå från att de har klädrr som passar. Jag skulle inte ha med mig egna. Ska arbetsgivsren hålla med kläder så utgår jag från det, annars får man göra upp senare.

Jag är också ganska stor, och min arbetsgivare hade kläder som jag kunde ha även när jag var höggravid. Men det beror ju lite på storleken på företaget också. Ring och fråga om du är osäker?

Arbetskläder och skyddsmaterial

beroende på vilken baskontoplan du använder). Arbetsgivaren står för det jag behöver, enkelt sagt.
Får ta ut arbetskläder o skor helt enkelt. Står med i anställningsbeskrivningen lr va man ska säga, att varje arbetare ansvarar för att vårda sina arbetskläder och se respektabel ut inför kunderna.
Så i rimliga mått fri tillgång på kläder; byxor,tröjor,jackor o skor. Hellre ett plagg för mycket än för lite liksom.
Verktyg o maskiner får vi också ta ut så att vi klarar oss. Kanske inte ny skruvdragare en gång i halvåret men man behöver inte be om lov när man behöver ny, utan ä den trasig så tar vi ut en ny.

Företaget jag jobbar hos köper kläder från ett företag

Deras byxor är väldigt dåliga enligt mig, slits fort och dålig passform. Spricker gärna i sömmarna. Senaste 2 åren har jag kört med Fristads byxor istället, mer fickor och annat trevligt som inte dom andra har och de håller mycket längre. Senaste paret använde jag ca året innan de behövde bytas.

Det som gäller med arbetskläder är att det måste vara skyddskläder eller typ uniform. Kläder du kan använda privat är icke godkända att köpa i företagets namn. Ett sätt att kringgå den regeln lite grann är att sätta dit en logga eller företagsnamn.  Både min mamma och jag har delat ut tidningar på morgonen och fått bråka med skattemyndigheterna vartenda år. Man kan ju använda dessa kläder privat anser dom. Vi har fått rätt i högre instanser då de kunde se att trycksvärtan inte att gick att tvätta ur hur som helst. Det räckte inte ens med kemtvätt eller riktig industritvätt. Likadant sedan jag registrerade firma och jobbade på lager och terminal. Men när skattemyndigheterna insåg hur kläderna slits och att vissa kläder klassa som skyddsutrustning var det inga problem. Köpte ett gäng t-shirts vid ett tillfäelle. Satte ditt företagets namn och köpte olika storlekar och då var det helt OK också då dessa kunde klassifiseras som reklam för firman. Delade sedan ut de flesta och använde några själv. Arbetskläder för alla yrken
Men det som gäller för arbetskläder är att det ska vara skyddskläder eller att man sätter dit företagsnamnet så det klassas som reklam. Sen är det ju cokså en fråga om hur noga skatteverket kollar upp det. Använder man inga större summor brukar det inte vara några problem. Bara man har en klar motivering. Är du ute i skog och mark och fotograferar måste du ju skydda dej mot bl.a. väder och vind, grenar och kvistar och en hel del annat.

Jag misstänker att du beställer jackan och trycket i samma butik så du får jackan levererad med trycket. Jag bokförde det som reklam då jag skänkte bort de flesta tröjorna. Men jag tror du bör få igenom skyddskläder. Skydd mot kyla och regn är sådär godkänt. Lägg till det jag skrev tidigare mot kvistar och grenar och gärna också om du är på en klipphäll med vassa kanter osv. Du kan ju också säga att det är för att du ska kunna ha med en del utrustning också som extra batterier, blixt osv. normalt har man det ju i en väska men ibland kan den ju vara besvärlig att hantera. Be dom i affären skriva skyddskläder på kvittot. Det är ju antagligen på deras rekommendation du väljer en viss jacka som är lämplig för ditt behov. Det ska inte vara några problem för dom. Lycka till med ditt klädköp!

arbetskladerna.se